Vaccinuri autorizate

Consultați prospectul vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna cu informații pentru utilizator aici.
Consultați prospectul vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de BioNTech/ Pfizer (denumit Comirnaty) cu informații pentru utilizator aici.

Conform Strategiei UE privind vaccinurile împotriva COVID-19, Uniunea Europenă și-a asumat un rol important în ceea ce privește garantarea accesului universal la testele, tratamentele și vaccinurile împotriva COVID-19. Obiectivele asumate de Uniunea Europeană sunt legate de asigurarea calității, siguranței și eficacității vaccinurilor și asigurarea accesului echitabil și în timp util la vaccinuri pentru cetățenii UE.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pune la dispoziția publicului o serie de documente cu caracter strict informativ, referitoare la vaccinurile împotriva virusului SARS-CoV-2 care se află în diferite etape de evaluare. La data ultimei actualizări a listelor publicate de OMS (12 ianuarie 2021) existau 63 de vaccinuri candidate, aflate în etape de evaluare clinică și alte 173 de vaccinuri aflate în etape de evaluare pre-clinică.  Publicarea unor astfel de documente este întotdeauna însoțită de menționarea de către OMS a faptului că organizația declină orice fel de responsabilitate care ar putea deriva din interpretarea prezenței produselor sau a companiilor pe acele liste drept o aprobare din partea OMS.

Puteți consulta documentul original în limba engleză pus la dispoziție de către OMS aici.