O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește mâine în țară

 

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 436.410 doze, sosește mâine în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 85.410 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași: 70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timiș: 70.200 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 11.595.149 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.674.004 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Accesați AICI comunicatul oficial.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.