O nouă tranșă de vaccin de la compania farmaceutică Pfizer BioNTech a sosit în țară

 

O nouă tranșă de vaccin, ce constă în 17.550 doze destinate populației eligibile 12+, de la compania Pfizer BioNTech, au ajuns astăzi pe aeroportul din Otopeni, urmând a fi distribuite la Centrul regional de depozitare Brașov.

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 19.494.509 doze destinate populației eligibile 12+ produse de compania Pfizer BioNTech iar 12.776.224 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Consultați AICI comunicatul oficial!

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.