Comisia de experți a FDA a recomandat aprobarea pentru SUA a vaccinului Pfizer

 

Joi, 10 decembrie, o comisie de experți a FDA (Federal Drug Administration – agenția federală pentru hrană și medicamente a Statelor Unite) a recomandat aprobarea, în America, a vaccinului împotriva COVID-19 creat de Pfizer. Vaccinul are eficacitate 95% în urma administrării celor două doze, la distanță de 21 de zile, asigurând prevenirea bolii în rândul persoanelor de peste 16 ani.

Panelul de experți a confirmat rezultatele studiului clinic al Pfizer, susținut pe 44.000 de voluntari, potrivit căruia eficacitatea vaccinului este de 95%. Vaccinul și-a făcut efectul la o săptămână după ce participanții au primit cea de-a doua doză. În SUA, după autorizarea finală, primii care vor primi vaccinul vor fi lucrătorii din domeniul medical, rezidenții și personalul din centrele socio-medicale. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor recomandă această strategie pentru a asigura protecția personalului medical și a celor care intră în contact cu persoanele vulnerabile.

Citește mai mult:

https://www.buzzfeednews.com/article/danvergano/fda-panel-recommends-pfizer-vaccine

The New York Times – F.D.A. Advisory Panel Gives Green Light to Pfizer Vaccine

https://vaccination-info.eu/ro/informatii-despre-vaccinuri/monitorizarea-sigurantei-vaccinurilor-si-raportarea-efectelor-secundare