Actualizare zilnică – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

 

 Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația vaccinărilor din ziua de 29 decembrie, ora 17.00, este: 

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 712. 

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2.778. 

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 6 reacții comune și minore, dintre care: 

– 2 reacții de tip local, cu durere la locul injectării; 

– 4 reacții generale: 2 febrile, 2 alergice de tip urticarie. 

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 7 reacții comune și minore, dintre care: 

– 2 reacții locale cu durere la locul injectării; 

– 5 reacții generale: 2 febrile, 3 alergice de tip urticarie. 

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare. 

—————- 

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului. 

Pentru mai multe detalii, accesați comunicatul de presă disponibil AICI.