A fost publicat contractul dintre AstraZeneca și Comisia Europeană

 

În urma cererii reînnoite din partea Comisiei Europene, din data de 27 ianuarie 2021, compania farmaceutică AstraZeneca a fost de acord, astăzi, să publice contractul semnat la 27 august 2020.

Comisia a salutat angajamentul companiei către o mai mare transparență în participarea sa la implementarea Strategiei UE privind vaccinurile. Transparența și responsabilitatea sunt importante pentru a contribui la consolidarea încrederii cetățenilor europeni și pentru a se asigura că aceștia se pot baza pe eficacitatea și siguranța vaccinurilor achiziționate la nivelul UE.

Comisia speră să poată publica toate contractele în temeiul acordurilor prealabile de achiziție în viitorul apropiat. Contractul publicat astăzi, 29 ianuarie 2021, conține părți redactate referitoare la informații confidențiale, cum ar fi detaliile facturilor. (…)

„Prin contract, toate statele membre pot achiziționa 300 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, cu o opțiune pentru alte 100 de milioane de doze, care urmează să fie distribuite proporțional cu numărul populației. Contractul permite, de asemenea, statelor membre să-și doneze dozele de vaccin către țările cu venituri mici și medii sau să le redirecționeze către alte țări europene”, precizează Comisia Europeană.

Citiți articolul integral pe pagina Comisiei Europene:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_302