639.810 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech sosesc în țară 

 

O nouă tranșă de vaccin, ce constă în 639.810 doze destinate populației eligibile 12+, de la compania Pfizer BioNTech, sosesc în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni și marți pe aeroportul din Timișoara. 

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 117.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 99.450 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 48.960 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 95.040 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 100.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 97.920 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 80.640 doze.

Din totalul celor 639.810 doze de vaccin, 423.360 sunt doze destinate populației eligibile 12+, ready to use (care nu necesită reconstituire).

***

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 18.854.699 doze de vaccin destinate populației eligibile 12+ produse de compania Pfizer, iar 12.703.638 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin necesare imunizării populației se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.  

Consultați AICI comunicatul oficial!