348.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în țară

 

348.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 10 noiembrie a.c., la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 156.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 43.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 36.000 doze;
  • Constanța: 31.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 40.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 40.800 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 2.815.500 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Johnson&Johnson, iar 1.634.572 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Consultați AICI comunicatul oficial!

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.